Pagina de start a forumului RANCA FORUM online RANCA FORUM online
Forum RANCA, forum STATIUNEA MONTANA RANCA

Mesaje privateMesaje private

AutentificareAutentificare  InregistrareInregistrare

Profil  Cautare  Membri  FAQ  Grupuri
Stadiu lucrari Transalpina

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului RANCA FORUM online -> Transalpina DN 67C
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
hugbear
Junior
Junior

Data inscrierii: 11/Aug/2009

MesajTrimis: 11/08/2009 21:30    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poate cineva sa dea detalii despre stadiul lucrarilor de modernizare a DN67C intre Ranca si Obarsia Lotrului la momentul actual (11 august 2009)?
Multumiri!
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
administrator
Administrator
Administrator
administrator

Data inscrierii: 29/Iul/2007

MesajTrimis: 11/08/2009 23:47    Titlul subiectului: DN 67C (Ranca - Obarsia Lotrului) Raspunde cu citat (quote)

Drum inchis circulatiei publice intre Km 34+200 si Km 59+800 !
Lucrari de modernizare drum DN 67C km 0+000 - 142+620. Pe sectorul km 34+200 - 56+000 se executa lucrari de derocari in stanca si terasamente necesare realizarii platformei drumului. Constructor: SC ROMSTRADE SRL. Ordin de incepere: octombrie 2008. Termen estimativ de finalizare: iulie 2012 (durata executie: 18 luni de la ordinul de incepere exceptand perioada de timp friguros). Termen de redeschidere a sectorului km 34+200 - 59+800 : aprilie 2010 la indice de balast. Zona este semnalizata corespunzator.
hugbear
Junior
Junior

Data inscrierii: 11/Aug/2009

MesajTrimis: 12/08/2009 18:36    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc!
Sus
pkata
Junior
Junior

Data inscrierii: 05/Oct/2009

MesajTrimis: 06/10/2009 11:36    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca prognoza se mentine, in weekend-ul care vine (9-11 oct 2009) intentionez sa fac traseul complet, Novaci - Sebes.
Daca cineva imi poate da niste sfaturi referitoare la dispoziția drumului pe acest traseu, ar fi minunat.
In plus, as vrea sa bat nitel si cu piciorul p'acolo, pe la lacuri si pe creste, sa fac niste fotografii, sa trag pe nas niste aer curat si, de ce nu, sa mai adun din ce au aruncat altii. Exista marcaje spre locurile "de vazut" in zona?
Anyone interested?
Sus
hascu
Moderator
Moderator
hascu

MesajTrimis: 06/10/2009 13:32    Titlul subiectului: Stare drum Transalpina Raspunde cu citat (quote)

Poti vedea dispoziția drumului DN67C Transalpina (primele 2 filmulete)[url=http://www.rancaonline.ro/video.html]aici.[/url]
Aceasta informatie este valabila o saptamana din momentul publicarii, deoarece daca apare ceva nou vom schimba ordinea filmuletelor.
pkata
Junior
Junior

MesajTrimis: 06/10/2009 18:30    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumesc hascu! Am vazut cam toate filmuletele puse pe site. Intamplator, al doilea filmulet (cel cu motoarele) l-am vazut numaidecât ce a fost pus pe YouTube. O colega de job a fost in formatia aia. Din cate stiu, s-a filmat pe 23 septembrie si s-a mers pana la Paltinis, asa ca pentru bucata de la Lacul Oasa spre Sebes am mai putine informatii. Cineva, pe un blog, spunea ca a facut exact traseul pe care-l vreau eu si ca ar fi ok, dar l-a facut cu un Pajero. Pentru masina aia e ok aproximativ indiferent ce poteca Smile

Edit:
Intre timp am gasit niste informatii noi pe forumul Softpedia:
http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=15773&st=2106&p=7143419&#entry7143419
Mi se par foarte utile detaliile pe care le da omul acolo, in cuvinte si imagini. Incheie cu 2 filmulete, ca rezumat al traseului, aproape de la cap la coada. Poate ca le veti pune si aici. N-am inteles cand s-a petrecut excursia, ca sa-mi dau seama de actualitatea imaginilor. Oricum, sunt relativ proaspete.
Daca am incalcat vreo regula a forumului cu postarea de link, imi cer scuze si rog un moderator sa-l stearga.
Sus
pkata
Junior
Junior

MesajTrimis: 25/11/2009 20:58    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Pana la urma am ajuns si pe Transalpina, doar ca nu la data propusa initial si nu am reusit sa fac traseul complet.
Am fost acolo in weekend-ul trecut, 20-22 noiembrie, cu cazare la Ranca si o singura tentativa de traversare spre Obarsie. M-am vazut nevoit sa intorc putin dupa ce am trecut Pasul Urdele si sa las masina in apropierea varfului Urdele, unde se oprea toata lumea. Pe coborarea de pe versantul nordic, drumul era inca acoperit de zapada troienita, ce ajungea si la 1m grosime in unele locuri. Am decis sa nu risc, desi mi-am echipat masina cu anvelope M&S, lanturi si lopata. Ma rog, decizia mi-a fost oarecum usurata si de faptul ca i-am vazut pe alti temerari (cu un Logan si un Astra F) ce s-au aventurat pana in vale, unde s-au muncit cateva ore sa avanseze vreo 200m. Plimbadu-ma la picior pe crestele si varfurile din zona (Papusa, Urdele, Mohorul, Iezer), am tot urmarit evolutia lor pana pe la ora 16, cand, coborand de pe Mohorul spre masina, am vazut ca venisera drumarii cu un utilaj sa-i scoata de acolo. Cand am ajuns inapoi pe Pasul Urdele, a aparut si al doilea utilaj venit in sprijinul primului.
In fine, drumul e asfaltat dinspre Ranca pana la vreo 4-500 de metri de Pasul Urdele, de acolo e pamant, insa e nivelat, pregatit pentru asfaltare. Pe alocuri mai erau si bolovani cazuti in drum, chiar am asistat la cateva astfel de momente, pe masura ce soarele incalzea atmosfera. Tot datorita incalzirii, portiunea de drum de pe versantul sudic, pe Pasul Urdele, era îndeajuns de moale, noroioasa, ceea ce face destul de dificil accesul autoturismelor.
Vremea superba, soare si senin, pe cer erau doar darele lasate in urma de avioane.
Din cate am inteles din discutiile cu proprietarii cabanei la care am stat, se pare ca drumul de la Obarsie spre Sebes este aproape finalizat si ca au ramas de asfaltat vreo 20-25 de km, de la Obarsie pana pe Pasul Urdele. Ce-i drept, e si cea mai dificila portiune. Sper sa apuc sa-i fac inainte de asfaltare, sa mai prind acea zona superba inca "virgina".

PS - Maneaua si gratarul au ajuns pe Urdele! Am avut neplacuta surpriza sa vad si sa adulmec aromele in locul unde se termina asfaltul, iar manelele dintr-o masina (oprita pe serpentinele de dupa Urdele) le auzeam cocotzat fiind pe varful Mohorul, la peste 2300m!
"Peste munti si peste vai, sa rasune mai".
Pacat :-/
Sus
administrator
Administrator
Administrator
administrator

MesajTrimis: 25/11/2009 22:08    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Poze nu ai facut sa le bagam pe site?
pkata
Junior
Junior

MesajTrimis: 25/11/2009 22:18    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Ba da. Acum ma muncesc cu ele, selectie si prelucrare. Am facut si niste panorame. Cum vi le trimit?
Momentan am pus cateva informative pe Softpedia, la subiectul Transalpina.
Sus
vulpe_24
Junior
Junior

Data inscrierii: 20/Sep/2008

MesajTrimis: 05/07/2010 20:39    Titlul subiectului: stadiu lucrari transalpina Raspunde cu citat (quote)

nu mai da nimeni nici o informatie din zona ranca??? in ce stadiu se afla drumul catre obarsialotrului(Transalpina)?? se poate traversa??? :-(
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat Trimite un mesaj
pkata
Junior
Junior

MesajTrimis: 06/07/2010 12:41    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Am trecut eu acum 2 saptamani, de la Sebes la Novaci, deci informatiile mele nu sunt cumplit de actuale. Extraordinar de posibil ca situatia sa se mai fi schimbat, in mai bine sau in mai rau.
Din punct de vedere meteo, n-a fost cea mai buna alegere. Am avut parte de ploaie, noroaie si tot traseul de pe creasta pin nori grosi, asa ca am ratat toate panoramele.
In general, drumul e bun, asfaltat in mare parte, dar chiar si acolo unde nu s-a turnat covorul asfaltic, este nivelat si pregatit. O problema poate fi ploaia abundenta care inmoaie portiunile inca neasfaltate. Se lucreaza si la niste drenuri pentru apele de ploaie si paraie, in consecinta sunt multe locuri unde circulatia e gatuita pe o banda.
Strict legat de portiunea Ranca - Obarsia Lotrului, cu cateva exceptii, este si aci accesibil. Asfaltarea dinspre Ranca a ajuns extrem aproape de Pasul Urdele. Probleme apar dincolo de Urdele. Pana se trece de Muntinul, sunt 3-4 locuri unde camioanele au lasat in urma sleauri adanci (20-30cm) in noroi. Pe uscat e usor de trecut cu santul intre roti, insa daca a plouat mai mult, pamantul devine moale si alunecos, dificil de trecut cu autoturisme (chiar echipate cu anvelope de iarna noi) fara sa fie "frecate" pe dedesupt. In 2 locuri am fost nevoit sa asez pietre ca sa evit impotmolirea si care sa-mi asigure un oarecare control asupra masinii. Pe coborarea spre Obarsie, mai e o zona cu serpentine unde, pe alocuri, s-a asfaltat, insa am avut parte si de santuri, de data asta facute de torentii care au spalat drumul. Pana cand va fi refacuta, si bucata asta de drum pune putin la incercare abilitatile soferului. E o portiune pe care n-o recomand incepatorilor sau celor fara ceva experienta pe drumuri alpine pe ploaie. Mai ales daca nu au de gand sa schimbe vreo baie de ulei pe acolo. Bineinteles, aci ma refer la posesorii de autoturime, cei cu 4x4 "de teren" nu vor avea dificultati majore.
In incheiere mai spun ca podul peste Lotru a fost deschis circulatiei, asa ca nu se mai traverseaza prin apa.
Poze [url=http://1kt.eu/TA/]AICI[/url].
Drum bun!
Sus
vulpe_24
Junior
Junior

MesajTrimis: 06/07/2010 18:00    Titlul subiectului: TRANSALPINA Raspunde cu citat (quote)

multumim mult pt informarti si foto....chiar de folos pt mine.....noi santem un grup de mai multe masini si avem si 2 rulote agatzate........santem in dubii de a traversa sau nu.....problema find rulotele.....multumim inca o data...
Sus
pkata
Junior
Junior

MesajTrimis: 06/07/2010 23:13    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Daca e vorba si de rulote, atunci as recomanda traversarea pe directia Ranca - Obarsia Lotrului, dupa cateva zile fara ploaie in zona. Pe uscat se poate trece cu aproximativ indiferent ce masina. Astfel, partea cea mai dificila (si neasfaltata) se face in coborare. Asta ar mai usura sarcina motoarelor si ambreiajelor, insa forteaza mai mult franele. Practic, dupa Urdele, se mai urca pana pe Muntinul Mare, dupa care se coboara pana la Obarsie. Eu am traversat in sens invers, dar eram singur in masina, aceasta fiind echipata, pe langa un diesel 1.9 TDI si cu suspensii inaltate si anvelope de iarna.
Pozele sunt in ordine cronologica, primele 2 fiind facute pe la ora 6 pe langa lacul Oasa, intr-una e si podul peste Lotru, finalizat, cele cu drumul prin nori sunt pe Muntinul Mare si Mic, cea cu 2 faruri aparand din ceata e pe Pasul Urdele, iar ultima e facuta pe coborarea spre Ranca, din care se vad cateva case pe sub stratul de nori.
Sus
vulpe_24
Junior
Junior

MesajTrimis: 07/07/2010 18:58    Titlul subiectului: TRANSALPINA Raspunde cu citat (quote)

INCODATA MULTUMUM DE INFORMATI ......EU PERSONAL MAS AVENTURA ..NU AM PROBLEME....AM UN 4X4......IAR RULOTA ARE CU TOT CARABALICUL 900 KG CIRCA......PROBLEMA SANT CEILALTI PARTICIPANTI....SUPUNEM LA VOT DEMOCRATIC :-D ....DAKA NU MAI ASTEPTAM UN AN......
Sus
administrator
Administrator
Administrator
administrator

MesajTrimis: 28/11/2010 01:20    Titlul subiectului: Site nou pentru TRANSALPINA ! Raspunde cu citat (quote)

[url=http://transalpina.biz]www.transalpina.biz[/url] - singurul site (noutati-foto-video-harti) dedicat in intregime celui mai inalt drum national din Romania !

Ultima modificare efectuata de catre administrator la 16/05/2012 21:51, modificat de 1 data in total
Sus
Mertzanu
Junior
Junior

Data inscrierii: 16/Mai/2012

MesajTrimis: 16/05/2012 21:02    Titlul subiectului: Transalpina Raspunde cu citat (quote)

TRANSALPINA
Pentru a vedea imagini surprinse pe drumul Transalpina, pentru a afla [url=http://www.rancaonline.ro/istoric_Transalpina.html]istoricul[/url] acestui drum, pentru a vedea superbe poze panoramice puteti vizita [url=http://www.transalpina.biz/]www.transalpina.biz[/url], sau pentru a primi sau a da sfaturi si sugestii vizitati forumul [url=http://ranca.myforum.ro/]ranca.myforum.ro[/url].
Sus
administrator
Administrator
Administrator
administrator

MesajTrimis: 16/05/2012 22:09    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Multumim pentru aprecieri si la mai mare ! :-)
ramosand95
Junior
Junior

Data inscrierii: 30/Mai/2019

MesajTrimis: 30/05/2019 11:15    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Transalpina a fost intretimp terminata, acum sa vedem cum o sa circulam si daca va fi aglomerat.
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului RANCA FORUM online -> Transalpina DN 67C Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum